Over ons

Met liefde voor zorg, sociaal en duurzaam

Over Zorgdragerij 15

In 2021 kwam Daisy de Keijzer, eigenaresse van kringloopwinkels in Alkmaar, op het idee om de kringloopwinkels een tweede missie te geven. Behalve het geven van een tweede leven aan goederen en kleding, krijgen diverse doelgroepen bij Zorgdragerij 15 volop de kans om hun talenten te ontplooien. Met dagbesteding, werk-fit en reïntegratietrajecten is er bij Zorgdragerij 15 plaats voor ieders potentieel. Hier wordt zorg op maat verbonden aan duurzaam werken, waarbij onze medewerkers dezelfde liefdevolle aandacht krijgen als de producten die in de kringloopwinkels worden verkocht.

Onze werkwijze

Bij Zorgdragerij 15 is ieder mens verbonden met anderen in een gelijkwaardige en wederkerige relatie, ingebed in een zorgzame gemeenschap. Wij nodigen personen uit hun kwaliteiten te ontwikkelen ten behoeve van zichzelf en van de samenleving. Dit heet Gentle Teaching.

Binnen Zorgdragerij 15 stellen wij onszelf de vraag wat goede zorg betekent voor kwetsbare mensen. Zij vinden het fijn als zij worden gezien en zich serieus genomen voelen en worden ondersteund door een gelijke. Dit is de presentietherorie die wij bij Zorgdragerij 15 hoog in het vaandel hebben staan.

Werken bij Zorgdragerij 15

Zorgdragerij 15 is een plek van en voor iedereen. Wij bieden dagbesteding, werk-fit en re-integratie voor:

Voorwaarden voor deelname bespreken we tijdens een persoonlijk gesprek. Uitgangspunt van deelname zijn ieders persoonlijke mogelijkheden. We kijken graag naar wat wel kan!

Onze begeleiders

Zorgdragerij 15 werkt met vaste begeleiding wat zorgt voor herkenning, vertrouwen en duurzaamheid bij onze werknemers. Wij geloven met hart en ziel in een circulaire maatschappij, niet alleen door hergebruik van goederen, maar ook door te investeren in duurzame relaties.

Financiering

Financiering van deelname verloopt via het PGB, (onder)aannemer schap en ZIN (zorg in natura). Uiteraard kunnen wij hierover in een persoonlijk gesprek meer vertellen! Voor vragen over de financiering, neem gerust contact met ons op.

Onze missie

Missie

Het is onze missie om ieder mens een plek te geven voor het ontwikkelen en ontplooien van talenten en vaardigheden, voor zichzelf en voor de hele samenleving. Bij ons wordt ieder mens gezien en serieus genomen. Zo maakt iedereen gelijkwaardig onderdeel uit van ons team en dragen zij hun steentje bij in de maatschappij.

Visie

Wij geloven dat iedereen kan participeren in onze maatschappij. Door liefdevolle professionele ondersteuning en begeleiding met persoonlijke aandacht kiezen we of creëren we samen een werkplek die past bij ieders behoefte en wensen.

Niet alleen het aanbieden van een prettige werkplek, maar ook het stimuleren van ontwikkeling staat bij Zorgdragerij 15 hoog in het vaandel. Wij stimuleren onze medewerkers om te blijven leren door het aanbieden van scholingen en cursussen en het uitbreiden van werkzaamheden met activiteiten op maat.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in onze stichting. Wij gaan voor hergebruik van middelen, en het faciliteren van duurzame samenwerkingen.

Tot slot heeft Zorgdragerij 15 een facilitaire functie in het zorgen voor randzaken om werk überhaupt mogelijk te maken. Daarom bekijken we naar mogelijkheden om vervoer aan te bieden aan personen die niet zelfstandig kunnen reizen en zorgen we voor aanpassingen op de werkvloer om de winkels voor iedereen toegankelijk te maken en te houden.